onsdag 14 mars 2012

Cellgift till hund

I måndags rullade jag och Atlas iväg två timmar före tuppen till huvudstaden för ett besök hos onkolog Patricio Rivera på bagarmossens regiondjursjukhus. Ett modernt djursjukhus med trevligt bemötande!

Kl 10.00 hade jag tid och jag lyckades hitta rätt och vara i tid hela en timme före. Jag och Atlas tog oss en liten tur i ett naturreservat som låg precis bakom kliniken och sträckte på oss efter 4 h i bilen.

Patricio kommer in på rummet vid 10 och då har han suttit i en timme innan jag kom för att läsa in på Atlas journalkopior från hela TRE djursjukhus som varit inblandade i hans mastocytom, bagarmossen blir nu det fjärde som vi besökt med våra problem och förhoppningsvis det sista.

Han lyssnade på hjärtat som visade på pyttesmå blåsljud- aldrig hört någon säga det förut som har lyssnat på honom?! Men han sa att det kunde vara att han var lite stressad och nervös för jösses vad han tycker veterinären är äcklig!

Sedan tittade han på Atlas nya knölar och det är ca 4st väldigt små ungefär lika stora som en halv ärta och rund och hård i formen de är inte framträdande utanpå pälsen men de känns under som en liten liten knöl.

Det som var tanken med besöket var ju att få reda på vilken slags behandling vi skulle testa och vad han trodde passade bäst för Atlas och oss med de förutsättningar som vi har. Besöket fick en annorlunda tvist då han säger efter att ha känt igenom honom att Atlas ser över förväntan bra ut och att det vore en overkill att ge honom cellgiftbehandlingar för de knölar han har idag som heller inte är testade för att de är just så små så det behöver ju inte vara mastocytom av samma grad men det kan oxå lika gärna vara det.

Jag och Patricio kom överens om att avvakta med cellgift och istället för att han ska få genomlida en massa biverkningar som troligtvis kommer skada honom mer än vad hans nuvarande tumörer gör. Vi ska givetvis hålla koll och det gör vi ju hela tiden och om vi upplever minsta förändring eller symptom på att han är hängig så kommer vi givetvis kontakta patricio direkt och sedan ta det vidare därifrån med nästa åtgärd.

Det känns just nu oerhört skönt och vi känner oss lättade. Men det är viktigt att komma ihåg att vi lever med en sjuk hund och det är viktigt att vi accepterar att det är så och hela tiden gör allt vi kan för att ge honom det bästa tänkbara fortsatta livet tillsammans med oss som familj.

Atlas kommer nu att stå på en tablett cortison varannan dag samt att vi ska göra ett foder byte till royal canin skin support för hundar med hudsjukdom eller problemhud. Fodret är dyrt men innehåller väldigt mycket bra ämnen som kommer hjälpa till att stärka hans hud.

Så nu mina vänner ska vi njuta extra av varandra och börja le mer och tänka mindre som min kära Elin så klokt säger till mig. Det känns lite lättare att andas just nu och vår lilla krabat är goare och gladare än någonsin - kanske känner han att lite spänningar och magknip just nu har släppt.

Tusen tack till er alla som stöttat på ett eller annat sätt! Ni är guld det betyder så mycket. Tack för alla kommentarer och tummar ni håller för oss.

Nu väntar en vår fylld av härliga dagar!

4 kommentarer:

  1. Ohhh underbart så glaaaaaaad jag blir. Så skönt att det kanske inte behövs cellgift då och att han kanske "bara" behöver den beh han har nu. Samt skönt att ni blev så bra bemötta =D.

    Man gör verkligen vad som helst för sina djur & kan tro att du var säkert jättenervös hela vägen upp till Sthlm för att inte få negativt besked

    Stooooor kram till er
    kramar

    SvaraRadera
  2. Vad härligt för er att det nu är lugnt och att ni kan få slappna av mer! Hoppas att allt kommer att gå vägen för er nu!

    SvaraRadera
  3. Linda M (Bobbys matte)16 mars 2012 kl. 02:15

    Vilket härligt besked!! Kan tänka mig att det var en stor lättnad när du körde hemåt! Nu håller vi tummarna för att ni får må så bra som möjligt i många många år framöver!
    Synd att vi inte bor lite närmare varann!
    Många kramar till er!

    SvaraRadera